fb.jpg                  HOP Breeders Club                 Primjedbe-Pohvale-Sugestije                     

Život iz snova za Mimi


    Život iz snova za Mimi

untitleddesign-2020-04-24t140901.799.png
Briga o životinji vraća se višestruko, a jedan mali znak ljubavi i pažnje, vodi ka dugogodišnjoj odanosti i prijateljstvu. Ovo je kratka priča o Mimi, našoj suputnici, nadglednici naše trgovine na Viškovu u Rijeci.

MImi je u našu poslovnicu zalutala davne 2013. godine, s ranom na trbuhu koju je trebalo što hitnije zaliječiti. Djelatnice Manuela i Iva uhvatile su je i odvele kod veterinarke te je dobila terapiju kako bi se rana što prije zaliječila, a Mimi vratila u svoje radoznalo, pravo mačje stanje. 

Nije je bilo dva tjedna, ali se ubrzo vratila s oporavljenom ranom, ušla u trgovinu te više nije izlazila. Od tada je Mimi stanovnica trgovine i prava gazdarica čije radoznalo oko sve promatra i drži pod kontrolom. 

Put od ranjene mačke koja traži pomoć, do umiljate Mimi koja je atrakcija trgovine, nije bio potpuno gladak.  Isprva nije nikome dopuštala da ju dira, zbog straha ili nepovjerenja. Ali kroz vrijeme i uz pravu brigu i dobru komunikaciju i partnerski odnos, Mimi se opustila uz naše djelatnice te se sada daje dragati ne samo njima, nego svima koji se ne mogu suzdržati kad vide tako lijepu mačku u poslovnici. Veterinarka poslovnice, Ana Janeš, ima čak i privilegiju da ju može nositi - ipak veterinari znaju postići da im životinja vjeruje!

Mimi odmara u svojoj kućici i spava na svom krevetiću (ili na stvarima, ili među hranom, ili gdje god zaželi taj dan). Može se reći da živi život iz snova - u trgovini za kućne ljubimce. Može li joj išta nedostajati?

Istina, da se nju pita, dani bi joj ljepše prolazili da se ne susreće sa psima koji dolaze u trgovinu, jer bliski susreti s njima nisu joj omiljeni dio dana. Međutim, sa “sigurne” udaljenosti, veselo i radoznalo promatra sve ljubimce i posjetitelje Hopa!